Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Veszélyes hulladék tárolására alkalmas konténert kapott az ezred

Szöveg: Ladányi Gabriella |  2012. augusztus 14. 16:00

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél a mindennapi tevékenységek ellátása, a különböző szakműhelyekben végzett javítási, karbantartási műveletek végzése során jelentős mennyiségű veszélyes hulladék –  például olajos rongy, olajjal szennyezett műanyag hulladék, használt olajszűrő, levegőszűrő – keletkezhet.

A honvédelmi ágazatok hulladékgazdálkodásának szabályozásáról szóló miniszteri utasítás előírja, hogy a katonai szervezeteknek a tevékenység során keletkezett veszélyes hulladékot úgy kell tárolniuk, hogy az ne kerüljön a talajba, a felszíni, a felszín alatti vizekbe, illetve ne jusson a levegőbe.

A HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal Infrastrukturális Igazgatóság Környezetvédelmi Osztály beszerzésének eredményeként a napokban egy, a jogszabályi előírásoknak maradéktalanul megfelelő, veszélyes hulladék tárolására alkalmas konténert kapott a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred. A speciális padozattal kialakított konténer megakadályozza, hogy a benne tárolt anyagok kijuthassanak a környezetbe. Az eszköz használata elősegíti, hogy az ezred a mindennapokban még inkább megfeleljen a szigorú és egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak.