Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Kiket örökké hazavárnak”

Séta a Don-kanyar hőseinek emlékére

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző archív felvétele |  2023. január 12. 9:40

Rendhagyó kezdeményezéssel, úgynevezett megtapasztaló sétára invitál mindenkit a pákozdi Katonai Emlékpark (KEMPP) január 13-29-e között pénteken, szombaton és vasárnap, 10-15 óráig, minden egész órai indulással.

don_kapott_Gábor másolat_vízjel_1500

„Kiket örökké hazavárnak” – ezt a nevet kapta a kezdeményezés és gondolatban hozzátehetjük: de soha nem érkeznek már haza. A Don-kanyar hőseinek emlékére életre hívott több állomásból álló, megtapasztaló sétán az érdeklődők nem csupán az emlékpark kiállításait tekinthetik meg, hanem kicsit talán az eddigieknél jobban átérezhetik, mit élhettek át a hazájukért harcoló, parancsot teljesítő katonák a keleti fronton.

Az egy-egy sétán történő részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ami ezen a linken, online formában érhető el. Arra is felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy az óránként induló csoportok létszáma maximalizált. Helyet foglalni a kiválasztott séta előtti napon 18 óráig lehetséges. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy legalább 15 perccel a kezdési időpont előtt érjenek a helyszínre.

A program a téma érzékenysége miatt 10 éves kor alatt nem ajánlott. A részvételi díj 1000 forint/fő. A séta végén minden résztvevőt forró teával vendégelnek meg a szervezők.

EMLKEZZNK-A-DONI-HSKRE-6