Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

emlékpark

don_kapott_Gábor másolat_vízjel_1500

„Kiket örökké hazavárnak”

2023. január 12. 9:40

Rendhagyó kezdeményezéssel, úgynevezett megtapasztaló sétára invitál mindenkit a pákozdi Katonai Emlékpark (KEMPP) január 13-29-e között pénteken, szombaton és vasárnap, 10-15 óráig, minden egész órai indulással.

honvedfesztnyito

Hogyan is futott Bécs felé Jellasics, a gyáva?

2022. szeptember 24. 11:21

Reméljük szerencsés szám: tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Honvédfesztivált a pákozdi Katonai Emlékpark (KEMPP) szeptember 24-29-e között. Az eseménysorozat fővédnöke Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

Pákozd_index

A múlt és a jelen találkozója Pákozdon

2022. szeptember 22. 16:39

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) második alkalommal rendezte meg a Kisbajtársak Találkozóját a pákozdi Katonai Emlékparkban (KEMPP). A résztvevő családok, osztályok több állomásból álló ügyességi, elméleti feladatokon, valamint dinamikus és statikus bemutatókon keresztül kaphattak betekintést a Magyar Honvédség történelmének legfontosabb mozzanataiba és a jelenkor mindennapjaiba.

Pákozd_Kisbajtársak_Találkozója (nyitó)

A katona a legfontosabb

2022. szeptember 17. 20:20

„A jól kiképzett, hazája iránt elhivatott katonaállomány nélkül a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett új haditechnikai eszközök önmagukban semmit sem érnek” – hangsúlyozta Zsiga Tamás, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára, a pákozdi Katonai Emlékparkban (KEMPP), szeptember 17-én, szombaton.

Pákozd (4)

Nőni fog a harcoló katonák aránya

2022. szeptember 1. 21:20

„A Magyar Honvédség küszöbön álló átalakításának célja, hogy a haderő megfeleljen a legújabb kor kihívásainak és arányaiban növeljük a sereg alaprendeltetéséből adódó feladatai ellátásához bevethető katonák létszámát” – mondta dr. Sticz László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnöke Pákozdon, szeptember 1-jén, csütörtökön.

_CSL9550_1

Budavár visszavételének 173. évfordulójára emlékeztek Pákozdon

2022. május 21. 14:10

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely (KEMPP) obeliszkjénél tartottak néma koszorúzást és hajtottak fejet Buda várának 1849. május 21-i visszafoglalására - vagyis a magyar honvédelem napjára - emlékezve a Honvédelmi Minisztérium, a Székesfehérváron települő alakulatok, valamint a honvédelem ügyét szolgáló civil szervezetek képviselői.

TOT_9553

„A múlt üzenete a mának”

2022. március 9. 19:10

„A pákozdi emlékpark magas színvonalon mutatja be a magyar hadtörténelem egyik legjelentősebb helyszínét” – hangzottak el dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka köszöntőlevelének sorai a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely (KEMPP) tizenharmadik évadának megnyitóján, március 9-én, szerdán.