Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kim Dzsongun is jelen volt az észak-koreai jubileumi katonai díszszemlén

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2023. február 12. 18:55

Az észak-koreai KCNA hírügynökség beszámolója szerint Kim Dzsongun észak-koreai vezető is jelen volt azon a phenjani katonai díszszemlén, amellyel az ország fegyveres erejének 75 évvel ezelőtti megalapítására emlékeztek február 8-án, szerda este.

A hivatalos média csütörtöki közlése szerint a felvonuláson hosszú hatótávolságú – interkontinentális – rakétákat is bemutattak, továbbá taktikai atomfegyvereket is. Műholdképek elemzése alapján nemzetközi szakértők úgy nyilatkoztak, hogy díszszemlére állították egyebek mellett a legújabb fejlesztésű Hvaszong-17 interkontinentális ballisztikus rakétákat. Elemzők szerint olyan korszerű rakétákat is felvonultattak, amelyek szilárd hajtóanyaggal működnek.

A dél-koreai hadsereg vezérkarának szóvivője csütörtökön közölte, hogy szakértőik amerikai katonai illetékesekkel közösen elemzik a birtokukba jutott felvételeket. A KCNA fényképeket is közölt Kim Dzsongunról, ezek tanúsága szerint az észak-koreai vezető feleségével és lányával volt jelen a parádén.