Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kínai rakétaáradat Tajvan ellen

Szöveg: Háború Művészete |  2008. április 4. 8:01

Tajvani katonai szakértők szerint Kína egy fegyveres konfliktus esetén több mint 1400 darab ballisztikus rakétát indítana a szigetország ellen. Ez igen jelentős növekedésnek számít, mivel 2000-ben még úgy vélték, hogy maximum 200 darabbal rendelkezik Kína

A rakéták többsége a Dong Feng DF-11-es és a DF-15-ös típusba tartozik. Tajvan félelme jogos, hiszen általánosságban véve a rakéták 75 százaléka éri el a célját, ami jelentős pusztítást végezne az országban.
A DF11 (amit M11 néven is ismerhetünk) hatótávolsága 300 kilométer és egy tonnás harcirésszel rendelkezik. Ezzel szemben a DF15 (M9) hatósugara 600 kilométer, harci része pedig fél tonnás. A ballisztikus rakétákon kívül több mint ezer kínai harci repülőgép és többszázezer katona vethető be egy esetleges Tajvan elleni támadás során. A nagy erejű robbanófejekkel ellátott, de meglehetősen pontatlan rakéták hatalmas pusztítást végeznek, de Tajvan megtette a szükséges lépéseket, hiszen egy kifejezetten ballisztikus rakéták elleni légvédelmi rendszer kiépítésén dolgozik. Ennek segítségével hatékonyan léphetnének fel a kínai rakétaáradat ellen.

Címkékjograkéta