Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kirepültek a szolnoki „fiókák”

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. június 16. 8:08

Alig egy év telt el, hogy először hírt adtunk az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison kiképzés alatt lévő Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar most harmadéves hajózójelöltjeiről, amikor is az első ejtőernyős ugrásukat hajtották végre a fiatalok.

Szolnok (1)

Az elmúlt hetekben egy következő nagy lépcsőfokhoz értek a képzésükben. Eljött az első egyedüli repülésük ideje, amit sikeresen teljesítettek az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Zlin-143 és Zlin-242 típusú repülőgépein. A kiképző repülőgépek berendezései korszerűek, felszereltségük megfelel a kor követelményeinek, ezért a leghatékonyabb gyakorló repülőgépek sorába tartozik.

Képzésüknek ebben a szakaszában a növendékek megalapozzák a katonai pilótáknak előírt készségeket. Ennek a repülő fázisnak a tematikája még közös elemeket tartalmaz a vadász-, csapatszállító-, illetve helikopterpilóták számára, és csak a képzés későbbi szakaszában dől el, hogy ki milyen típuson folytatja tovább. Magában foglalja az egyszerű időjárási viszonyok közötti repüléseket, a légitájékozódást, a műszerek szerinti repülést és a kötelékrepülést. Az alapkiképzés azonban már tartalmazza az iskolakör repülést, átesések, dugóhúzók, műrepülő elemek gyakorlását, és a repülés különleges eseteiben történő ténykedést.

Szolnok (17)

A növendékeknek nincs egyszerű dolguk, hiszen óriási mennyiségű tudást kell magukba szívniuk, hogy elérjék céljukat és katonai pilóták lehessenek, de a szolnoki fiókák a legjobb úton járnak ehhez.

Kapcsolódó cikkek