Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiürítettek egy középiskolát Tennessee amerikai államban egy fegyveres miatt

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2021. augusztus 11. 16:51

A Nemzeti Gárda helyi fegyverraktárába evakuálták a diákokat és a tanárokat az amerikai Tennessee állam egyik középiskolájából egy fegyveres miatt - jelentette augusztus 10-én, kedden az amerikai sajtó.

A Hawkins megyei seriff hivatalának illetékesei elmondták, hogy a Kingsporttól nyugatra található középiskolát reggel 8 óra körül lezárták, miután a rendőrség bejelentéseket kapott az intézmény területén lőfegyvert viselő egyik személyről.

„Vészhelyzet alakult ki a középiskolában. Jelenleg leginkább a diákjaink és a személyzet biztonsága miatt aggódunk. Kérjük, maradjanak távol a helyszíntől, hogy a bűnüldöző szervek és a mentők hozzáférhessenek a területhez!” - áll a Hawkins megyei iskolák közleményében.

Később a megyei seriff hivatala közleményében bejelentette, hogy gyanúsítottat nem találtak a helyszínen, és lövöldözéssel kapcsolatos sérültekről sem kaptak jelentést. „A hivatal munkatársai a bejelentést követően azonnal reagáltak, és megkezdték a gyanúsított keresését. A nyomozás továbbra is folyamatban van” - tették hozzá.

Az egyik helyi televíziótársaság arról számolt be: a Hawkins megyei mentőszolgálat tisztviselői megerősítették, hogy több mentőautó volt az iskolában, ahonnan több beteget is elszállítottak a helyszínről. A riport azonban nem közölt részleteket a sérülésekről.