Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kőkemény napokon vannak túl Bálint Zoliék

Szöveg: Honvéd Dream Team |  2010. május 9. 7:26

Újabb nehéz napon van túl a Honvéd Dream Team egysége az országos tereprali-bajnokság harmadik futamán. A Bálint Zoltán, Marton Dániel duót technikai probléma hátráltatta a II. Rábaköz-kupán, és fizikailag is roppant megerőltető volt a szombatra kiírt négy szelektív szakasz.

Amikor a pilóta és a navigátor kiszállt a Nissanból, mindent lehetett állítani, csak azt nem, hogy vidámak lennének.

– Az idei bajnokság eddigi versenyei iszonyatosan igénybe vették a futóművet, s a kapuvári viadalra ez méginkább jellemző – nyilatkozta a 16. helyen álló HDT-s autót vezető Bálint Zoltán. – A rengeteg gödör folyamatosan dobálja a kocsit, nehéz elkapni a ritmust. Amikor azt hiszed, hogy minden rendben, s megtaláltad a helyes tempót, máris újra szétráz az út. Komolyan mondom, jelentős fizikai fájdalommal járt a szombati négy szelektív teljesítése. Aztán a váltónk is rakoncátlankodott, nem mindig akarta azt a sebességi fokozatot, amelyet én szerettem volna… A vasárnapot megpróbáljuk „túlélni", most már az az elsődleges célunk, hogy végigmenjünk a Rábaköz-kupán.

Marton Dánielnek is hasonló volt a véleménye.

– Fáj minden porcikám, a hátam majd’ beszakad – mondta a navigátor. – Az út tele van gödrökkel, tényleg szétrázza az embert a terep. Ráadásul volt technikai problémánk, sőt el is tévedtünk, azaz pokoli napon vagyunk túl. Ami az én feladatomat illeti, kétszer-háromszor olyan nehéz a navigáció, mint volt Mohácson és Derecskén, nem csak fizikailag, de szellemileg is iszonyatosan elfáradtam.

A II. Rábaköz-kupa állása:
1. Korda Erik, Tóth György (Nissan) 2:33:32 óra, 2. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 1:19 perc hátrány, 3. Fazekas Károly, Maurer Péter (BMW) 1:32 p h, 4. Palik László, Darázsi Gábor (Nissan) 2:10 p h., 5. Zdenek Porizek, Marek Sykora (cseh, BMW) 5:28 p h., 6. Kéry Szilveszter, Simon Péter (Bowler) 12:04 p h., …16. BÁLINT ZOLTÁN, MARTON DÁNIEL (NISSAN) 3:45:21 ÓRA H. (3 ÓRA BÜNTETÉS).

 

Címkékbajnokság