Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Könnyűlövész harcászati képzés a különlegesekkel

Szöveg: K. T. főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. április 21. 7:40

Könnyűlövész harcászati képzést tartott a közelmúltban az MH Altiszti Akadémia (MH AA) kiképzőinek és az „Acélkocka” tanfolyam hallgatóinak az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár különleges műveleti csoportjainak kijelölt állománya.

DSC02444_j

A fókusz az alap harcászati képességek mellett a raj és szakasz szinten végrehajtott lesállások oktatására irányult, továbbá a képzés a „szittya” koncepció egyes elemeit is magába foglalta. Az elméleti blokkot követte a gyakorlat, amelyet az egyes harcos szintjétől kezdve építettek fel. A képzés végén az MH AA katonáit egy komplex, szakasz szintű harcászati szituációba helyezték, ahol az állomány lehetőséget kapott a két hét folyamán elsajátítottak kipróbálására. A szakasz rövid tervezést követően felkészült egy lesállás végrehajtására, ahol különleges műveleti csoportok bejátszásaira reagáltak és mélyítették el tudásukat.

A harcászati mozzanatokat alapos kiértékelések követték, amellyel javították és tovább fejlesztették az állomány képességeit.