Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kórház a járás szélén

Szöveg: Varga Erika |  2007. december 3. 8:44

Egy hónapon belül már a harmadik kórház építési projectet kezdte meg Afganisztánban az MH Tartományi Újjáépítési Csoport. Október végén Khinjan, november közepén Deh-e Salah járásokban, most december 01-jén pedig Tala városban indította be a munkálatokat.

Tala Wa Barfak járásban az emberek alapvetően földművelésből élnek, köszönhetően a hatalmas folyóknak. Az utak igen rossz állapotban vannak így Tala város autóval nehezen meg

közelíthető. Ezért is fontos ennek a klinikának a megépítése, hiszen a legközelebbi orvosi rendelő, ahol megfelelő orvosi ellátást kapnának az emberek több mint félnapi járása van. A kórház mintegy 200 m2 alapterületén 2 sürgősségi orvos, 1 szülésznő, 1 gyógyszerész, 2 egészségügyi asszisztens és több nővér fog dolgozni, ezzel is biztosítva a térség közel ötvenezer lakosának a megfelelő egészségügyi segítséget.

Csordás Illés őrnagy, a Mission Team 1. részlegvezetője az ünnepségen elmondta, hogy a PRT a tartományi kormányzóval és a járási vezetőkkel egyeztetve kiemelt figyelmet fordít az oktatási- és egészségügyi fejlesztések támogatására. Nemcsak a kórházak és iskolák építésével segítenek, de a rászorulók számára téli ruhát, továbbá az elmaradottabb iskoláknak sátrakat és kályhákat adományoznak, hogy a hidegebb napok elviselhetőbbek legyenek.