Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Félszáz halott Srí Lankán

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2007. december 3. 6:56

Meghalt ötvenegy tamil lázadó a Srí Lanka-i kormányhadsereggel, az ázsiai szigetország északi részén vívott összecsapásokban. Hat katona pedig egy akna-, illetve egy pokolgépes támadásban vesztette életét ugyanebben a térségben – közölte a hadsereg.

Katonák és a tamil tigrisek kézifegyverekkel, valamint aknavetőkkel lőtték egymást a lázadók uralma alatt álló területtől délre, Vavunija körzetben – közölte a colombói védelmi minisztérium egyik tisztségviselője.

Az összecsapásokban meghalt huszonegy lázadó, további huszonöt pedig megsebesült. Emellett sebesülést szerzett kilenc katona is.

Szinte ezzel az akcióval egy időben, Mannar körzetben heves aknatámadás érte a kormányerők katonáit, akik közül ketten életüket vesztették, hatan pedig megsebesültek.
Nem sokkal később ugyancsak ebben a körzetben életét vesztette huszonhárom lázadó és három katona. A Jaffna-félszigeten, Muhamalai körzetben pedig a hadsereg visszaverte a tamilok egy rohamát, és megölt közülük négyet Egy katona út mentén elhelyezett pokolgép felrobbanásában lelte a halálát – jelentette be a hétvégi veszteségeket a minisztérium illetékese.

Címkékaknavető