Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszönet a közös munkáért

Szöveg: Trautmann Balázs | Fotó: Kertész László |  2022. május 19. 20:53

Budapesten, a Hotel Hadikban megtartott rendezvényen köszönt el a honvédelem ügyét támogató újságíróktól dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter május 19-én, csütörtökön.

Miniszter úr a külső sajtó munkatársainak mond köszönetet az elmúlt négy év munkájáért  KLAC7065

„Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek azért a tudatos és mindig korrekt tájékoztatásért, amellyel az elmúlt négy évben találkozhattunk. A Honvédelmi Minisztérium vezetése megváltozik, felépítése és feladatrendszere is bizonyos értelemben kibővül, de biztos vagyok abban, hogy a honvédelem ügyét továbbra is jó kezekben tudhatjuk” – mondta Benkő Tibor.

A miniszter az elmúlt négy esztendőt érékelve kiemelte: sok olyan dolgot foglalt magába ez az időszak, amelyre a katonák büszkék lehetnek. A 2017-ben indult Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program első, igazán megfogható eszközei 2018-ban érkeztek. „Az utána folyamatosan hadrendbe álló eszközökről és felszerelésekről pedig már önök is tudósíthattak” – húzta alá a honvédelmi miniszter.

Miniszter úr a külső sajtó munkatársainak mond köszönetet az elmúlt négy év munkájáért  KLAC7108

A haditechnikai eszközök önmagukban nem sokat érnek, ha nincsenek mellettük jól kiképzett, felkészített, a haza iránt elkötelezett, lojális katonák, akik ezeket kiválóan tudják kezelni – hangsúlyozta Benkő Tibor, aláhúzva, hogy ehhez jó katonai vezetőkre is szükség van. Olyanokra, akik megfelelően tudják vezetni, irányítani a rájuk bízott katonákat és mindent szakszerűen tudnak elvégezni annak érdekében, hogy Magyarország és a magyar emberek biztonsága garantálva legyen.

A honvédelmi miniszter emlékeztetett: a déli határ védelme, a migrációs veszélyhelyzet mellett a koronavírus-járvány és az orosz-ukrán háború miatti, a keleti országrészben jelentkezett feladatokból is kivették a részüket a magyar katonák. Így lehetett a békét és a biztonságot garantálni az emberek számára.

Miniszter úr a külső sajtó munkatársainak mond köszönetet az elmúlt négy év munkájáért  KLAC7150

A tárcavezető arra kérte a sajtó képviselőit, segítsék a Honvédelmi Minisztérium új vezetését abban, hogy sikeres legyen a Magyar Honvédség társadalomban elfoglalt helyének és szerepének népszerűsítése, valamint a társadalom és a honvédség kapcsolatának kiszélesítése és erősítése. Ezen belül is kiemelt fontosságú a hazafias honvédelmi nevelés, hiszen csak akkor lehet a Magyar Honvédség eredményes és sikeres a jövőben, ha sikerül megszólítania a jövő nemzedékét is.

„Kellenek azok a fiatalok, akik ezt az életpályát, ezt a hivatást választják majd maguknak” - mondta. Benkő Tibor emléklappal és miniszteri emlékéremmel köszönte meg az elmúlt négy esztendőben végzett munkát a honvédelem ügyével foglalkozó és azt támogató újságíróknak.