Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Köszönöm az önök áldozatos, kitartó és támogató munkáját!”

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Kertész László |  2023. március 9. 16:37

„Ez a legszebb hagyomány, amelyről a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség megemlékezik” – hangsúlyozta beszédében Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkár a Katonaözvegyek XX. Országos Találkozóján Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, március 9-én, csütörtökön.

A rendezvényen, amelyen mások mellett Bozó Tibor vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója is részt vett, Gion Gábor államtitkár elmondta: fontos azokkal törődni, akiknek a házastársa - akár élete feláldozásával - a katonai hivatásnak szentelte életét.

„Ez nagyon nagy önzetlenségre vall. Elég sokáig kéne kifejeznem köszönetemet, az önök áldozatos, kitartó és támogató munkájáért, amit katonáinknak, volt katonáinknak nyújtottak ahhoz, hogy ezt a hazát büszkén védjék” – fejezte ki háláját a megjelent katonaözvegyeknek. Hozzátette: a honvédelmi tárca és a Magyar Honvédség igyekszik folytatni ezt a hagyományt. A rendezvény hivatalos része elismerések átadásával zárult, majd a Honvéd Férfikar szólistáinak verses-zenés műsora következett.

Bozó Tibor vezérőrnagy pohárköszöntőjében kiemelte: „a mai nap emlékeznünk kell azokra is, akik már nem lehetnek velünk. Tiszteljük a halottainkat, az ő tudásukat és tiszteljük a családtagjaikat. Tisztelet a hősöknek!”