Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közelharckiképzés Egerben

Szöveg: Nagy Ádám közkatona | Fotó: a szerző felvételei |  2022. július 20. 17:33

Katonai közelharckiképzésen vettek részt az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 60. Mike József Területvédelmi Zászlóalj tartalékos katonái július közepén.

Az egri zászlóalj katonai közelharckiképzésén tíz tartalékos katona vett részt. A felkészítésen - a küzdősport és harcművészeti múlttal rendelkező katonák mellett - az állomány kezdő, tanulni vágyó tagjai is helyet kaptak. Az önként jelentkezők a katonai közelharc elemein kívül megismerkedhettek speciális törés és önvédelmi technikákkal, valamint különböző harcművészeti ágazatok sajátosságaival is.

A területvédelmi tartalékos katonák szabadidőt és energiát nem sajnálva vetették magukat bele a felkészülésbe: a fizikai kiképzés mellett a mentális felkészítés is jelentős szerepet kapott. A kiképzők igyekeztek átfogó képet adni a katonai közelharc teljes spektrumáról. A felkészítésre jelentkezők folyamatosan emelkedő létszáma arra enged következtetni, hogy a nemrégiben elindult képzés nagy népszerűségnek örvend. A résztvevők nagyobb tapasztalat és tudás birtokában, fegyelmezettebben, hatékonyabban tudják elvégezni feladataikat.