Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közlekedési balesetnél segítettek a vegyivédelmi információs központ katonái

Szöveg: MH GAVIK | Fotó: az alakulat felvétele |  2022. május 20. 15:54

Közlekedési balesetnél segített az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ két katonája május 18-án délután, Budapesten.

GAVIK_segítségnyújtás

Klucsik János törzsőrmester az alakulatához tartott vissza Budapesten, a 15. kerületben, a Szentmihályi úton haladva, amikor egy álló személygépkocsit és egy elsodort motorost vett észre. Azonnal megállt és az ott tartózkodóktól tájékozódott a baleset körülményeiről, valamint kommunikálni kezdett a sérülttel. Bajtársa, Bencsik Péter hadnagy, szintén ezen az útvonalon haladva az alakulat felé, ugyancsak felfigyelt a balesetre és katonatársa jelenlétére, ezért segítségükre sietett.

A katonák megkezdték a helyszín biztosítását és a forgalom szabályozását. Az Országos Mentőszolgálat, illetve a Budapesti Rendőrfőkapitányság munkatársainak kiérkezéséig a sérült állapotát folyamatosan monitorozták, valamint a helyszínre érkező egységek számára biztosították a teret. A kiérkező egészségügyi szakemberek a sérültet kórházba szállították, a rendőrök pedig átvették a forgalom irányítását, valamint helyszíni szemlét hajtottak végre.