Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közös célok, közös feladatok

Szöveg: Dr. Horváth Zoltán alezredes | Fotó: 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalj |  2021. szeptember 23. 7:19

„Közös célok, közös feladatok” címmel egyeztető fórumot szervezett az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred szeptember 21-én, a 7. körzetben, Győrben.

3

Az egyeztető fórumon a körzetben települt területvédelmi zászlóaljak parancsnokai, a Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyei Hadkiegészítő és Toborzó Központok és Irodák vezetői, a három Megyei Védelmi Bizottságok titkárai, valamint a megyei MATASZ elnökök vettek részt.

A résztvevőket Sipos Antal ezredes, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred parancsnoka köszöntötte.

A nap első felében dr. Horváth Zoltán alezredes, az ezred parancsnokhelyettese tájékoztatta a megjelenteket a területvédelmi zászlóaljak helyzetéről. Elemezte és értékelte a 2017-től napjainkig terjedő időszak fontosabb állomásait a területvédelmi alegységek kialakításával kapcsolatban. A tájékoztatóban kiemelte a COVID-19 járványhelyzet ideje alatt az önkéntes területvédelmi tartalékos katonák áldozatos szolgálatát is. A jelenlevő szervezetek képviselőinek megköszönte a területvédelmi zászlóaljak eddigi munkájához nyújtott támogatást és kérte a további hatékony együttműködést.

A nap második felében a hazafias, honvédelmi nevelés és a társadalmi kapcsolatok szélesítése volt a téma. A jelenlevők javaslatokat tettek a témával kapcsolatos közös célok megvalósítása, valamint a közös munka hatékonyságának növelése érdekében.

4