Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Közös erővel kell megőriznünk hazánk biztonságát!”

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2022. április 1. 18:59

Városi szintű díjakat és elismeréseket adott át Benkő Tibor honvédelmi miniszter Dombóváron, a település várossá nyilvánításának 52. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen, április 1-jén, pénteken.

Dombóvár (1)

Köszöntőjében Benkő Tibor – katonásan „erőt, egészséget” kívánva a városnak – úgy fogalmazott: „a jövő azon múlik, hogy a múltból építkezve mit és miként teszünk a jelenben, ha vannak olyanok – mint ebben a városban is –, akik nap, mint nap hazánkért dolgoznak.”

„Őseink teremtette értékeinket nem csupán megőrizni kötelességünk, hanem gyarapítani is. Hazánk békéjét, biztonságát közös erővel kell megvédenünk. A délszláv válságra gondolva, ebben a térségben nem szükséges elmondani, mit jelent, ha a szomszédos országban háború zajlik. Gondoltuk volna-e 2014-ben, a Krím-félsziget annektálásakor, hogy alig egy évvel később az illegális migráció olyan biztonsági kihívást jelent, ami miatt katonáink még ma is a déli határaink mentén teljesítenek szolgálatot? Vagy sejtettük-e, hogy idén ki fog törni az orosz-ukrán háború?” – tette fel a kérdést a tárcavezető, majd hozzáfűzte: mindenkinek érdeke, hogy közös erővel szebb, jobb és biztonságosabb világot teremtsünk.

Dombóvár (9)

A rendezvényen ugyancsak díjakat adott át és méltatta a jeles évfordulót Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, országgyűlési képviselő és Pintér Szilárd, Dombóvár polgármestere. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy „hazánknak és nemzetünknek mindenképpen ki kell maradnia ebből a háborúból, annál is inkább, mert a kárpátaljai magyarok sorsáért is felelősséggel tartozunk.”

A díjazottak között volt Zemán Zóra Zoé, aki 2021 óta a Budapesti Honvéd Sportegyesület öttusa és vívó szakosztályainak igazolt versenyzője.