Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közös erővel viszik tovább a logisztika zászlaját

Szöveg: Hegedüs Anita | Fotó: MH ARB |  2022. december 2. 16:19

Ünnepi állománygyűlést tartottak a logisztikusok napja alkalmából az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) mátyásföldi állományának november 30-án, szerdán.

Logisztikusok napja MH ARB (2)

Ünnepi beszédében Peterson Márk főhadnagy, a Logisztikai Század, Szállító Szakasz, szakaszparancsnoka a logisztika szakterületének jelentőségét hangsúlyozta: „a logisztika a Magyar Honvédség egyik legszerteágazóbb, legnehezebb és talán legérdekesebb szakterülete. A történelem viharában hol leértékelődött, hol erősödött a szakterület tevékenységének megítélése, de mindig bizonyítást nyert az az örök érvényű igazság, hogy a hadsereg megfelelő felszerelés, ellátás, az azt végrehajtó szakképzett állomány nélkül működésképtelen. Feladataink közé tartozik a Magyar Honvédség működésének, fenntartásának, központi logisztikai feladatainak végrehajtása, a beszerzési folyamatok műszaki, technológiai hátterének, illetve a hazai haditechnikai kutatás-fejlesztés bázisának erősítése, továbbá a tudományos háttér-infrastruktúra fejlesztése.”

A szakaszparancsnok kiemelte: az MH ARB állománya nap mint nap arra törekszik, hogy példamutató helytállással, áldozatos munkával hajtsa végre a rá háruló logisztikai feladatokat. Mindez magas fokú szakmaiságot, elhivatottságot, professzionalizmust követel meg. Nem csupán a katonák ellátását öleli fel, hanem a különböző harci-technikai eszközök fenntartását, működtetését, valamint az ehhez szükséges erőforrások biztosítását is. Ugyanis a legfőbb cél, hogy a Magyar Honvédség állománya – a logisztikai ellátottság területén –, semmiben ne szenvedjen hiányt.

Logisztikusok napja MH ARB (1)

„A jövőben is kellő szakmai alázattal és elhivatottsággal, közösen és együttes erővel vigyük tovább a logisztika zászlaját: itthon és külföldön, gyakorlaton és műveletben, hagyományos és újszerű kihívások között!” – hangsúlyozta Peterson Márk főhadnagy.

A rendezvényen Dolányi Sándor ezredes, a raktárbázis parancsnoka elismeréseket adott át és gratulált az előléptetésekhez. Az ünnepi állománygyűlés a Szózattal ért véget.