Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szlovén logisztikusok Magyarországon

Szöveg: MH TTP | Fotó: Saár Péter, MH 64. BSZJLE |  2022. december 2. 17:37

A Szlovén Fegyveres Erők Logisztikai Dandárjának parancsnoka, Franjo Lipovec ezredes tett látogatást Magyarországon november 29-30. között.

szlovén_logisztikusok (1)

A delegációt Baráth István vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) parancsnoka fogadta a báró Hazai Samu laktanyában. A találkozó célja a kétoldalú együttműködés megújítása volt, a parancsnokok által vezetett katonai szervezetek feladatainak, felépítésének és működésének kölcsönös bemutatása, a logisztikai támogatás feladatrendszerét érintő jövőbeli kiképzési és műveleti együttműködési lehetőségek felmérése érdekében.

A program Szentendrén, Kiss Zoltán alezredes, az MH Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság parancsnokának előadásával folytatódott. Az alezredes bemutatta a honvédségben elsőként megalakított és jelenleg „pilot projektként” működő Helyőrség Támogató Parancsnokságot.

szlovén_logisztikusok (4)

A látogatás második napján a delegáció tagjai az MH Anyagellátó Raktárbázis Központi Raktár Veszprém objektumát járták be, majd a program zárásaként megismerkedhettek a kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztika Ezreddel (MH 64. BSZJLE). A küldöttség tagjai ezt követően statikus technikai bemutatón és objektum bejáráson vettek részt.