Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Saár Péter

borító

Művészek voltak, nemcsak tudósok

2021. február 4. 7:04

Február 4-én ünnepli fennállásának 102. évfordulóját a magyar katonai térképészet. A több mint egy évszázaddal ezelőtt megalakított önálló katonai térképező csoport szakmai letéteményese ma az MH Geoinformációs Szolgálat (MH GEOSZ), munkájukat pedig nemcsak a honvédség berkein belül ismerik el. 2011-ben Rádler Mária törzszászlós kezdeményezésére a bírálóbizottság nekik ítélte a Magyar Örökség-díjat.

Cser_Nikolett_kapott (3)

Királylány helyett katona – egy valóra vált álom

2021. január 18. 11:53

Gyermekkori vágyát valósította meg Cser Nikolett, amikor a Magyar Honvédség kötelékébe jelentkezett. A raktáros az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Központi Raktárában (Veszprém) dolgozik targoncavezetői pozícióban.

defender_felkészítés_mhkkk (2)

Sikeresen vizsgáztak az amerikai katonák

2021. január 16. 7:16

A Defender Europe 21 többnemzeti gyakorlatsorozat előkészítési szakaszában az amerikai haderő Európában állomásozó, a gyakorlatok közlekedés-támogatási feladataiban résztvevő alakulatainál felmerült az igény a NATO Logisztikai Funkcionális Területi Rendszer (Logistics Functional Area Services - LOGFAS) közlekedési vonatkozású moduljainak használatára. Ennek kapcsán felkészítésen vett részt hat amerikai katona január 11-15. között, az MH Katonai Közlekedési Központnál.

német_tartalékos_TTP (4)

Magyarországon szolgált a német tartalékos katona

2020. december 11. 7:18

Christian Nyhuis őrnagy, a Bundeswehr tartalékos katonája november 23. és december 10. között Magyarországon, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokságon (MH TTP) teljesített szolgálatot.

1596069035

Szent Mátét, a logisztikus védőszentet ünnepelték

2019. szeptember 24. 9:11

Az elmúlt évek hagyományait követve idén is ünnepi szentmisét tartottak, Szent Máté evangélista, a logisztikus katonák védőszentjének napja alkalmából. A HM Tábori Lelkész Szolgálat Katolikus Tábori Püspökség és az MH Logisztikai Központ által közösen rendezett ünnepi ceremóniának a VIII. kerületi, Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom adott helyet, szeptember 20-án.