Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Saár Péter

szlovén_logisztikusok (nyitó)

Szlovén logisztikusok Magyarországon

2022. december 2. 17:37

A Szlovén Fegyveres Erők Logisztikai Dandárjának parancsnoka, Franjo Lipovec ezredes tett látogatást Magyarországon november 29-30. között.

LOGFAS_KKK (nyitó)

Német katonák tanultak a közlekedési központban

2022. december 1. 10:43

Szakmai felkészítésen vettek részt a Bundeswehr katonái Budapesten, az MH Katonai Közlekedési Központban (MH KKK).

Csapatzászló_MH_SZHTP (nyitó)

A csapatzászló megtiszteltetés, de egyben kihívás és hatalmas felelősség

2022. szeptember 30. 11:35

Csapatzászlót adományozott az MH Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokságnak Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke.

arbjarmuveknyito

Új honvédségi járművek szolgálatban

2022. június 15. 15:58

Harminc darab, személyszállításra alkalmas Volkswagen 7HC Kombi HT típusú mikrobusszal gazdagodik a Magyar Honvédség eszközállománya júniusban.

082A2129

„Ez a fajta kötődés csak a harcárokban alakul ki”

2022. május 11. 8:03

A koszovói misszió 25. váltásában a hivatásosok és szerződésesek mellett egy szakasznyi önkéntes tartalékos katona is szolgálatot teljesített. A tapasztalatokról Rajos István főhadnagy, szakaszparancsnok és Nagy László főtörzsőrmester, szakasz altiszt mesélt.

IMG_6679

Nemzetközi területvédelmi megbeszélést tartottak

2022. március 12. 19:33

Negyedik alkalommal rendezik meg a tizennégy tagországot tömörítő „Európai Területvédelmi Erők Regionális Együttműködésének Kezdeményezése” konferenciát 2022-ben. Az eseményt megelőző, azt előkészítő szakértői szintű megbeszélésre (Action Working Group – AWG-3) – online formában – március 10-én került sor az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) területvédelemmel foglalkozó szakértőinek részvételével.

Molnár László (2)

„A katonák háborúban és békeidőben is történelmet írnak”

2021. december 1. 14:55

Molnár László a hajdúhadházi kiképzőbázison szolgál, önkéntes területvédelmi tartalékosként feladata az objektumőrzés, a személyi és gépjárműforgalom ellenőrzése. Hobbija szorosan összefügg hivatásával: évek óta gyűjti ugyanis a Magyar Honvédség alakulatainak felvarróit.

borító

Művészek voltak, nemcsak tudósok

2021. február 4. 7:04

Február 4-én ünnepli fennállásának 102. évfordulóját a magyar katonai térképészet. A több mint egy évszázaddal ezelőtt megalakított önálló katonai térképező csoport szakmai letéteményese ma az MH Geoinformációs Szolgálat (MH GEOSZ), munkájukat pedig nemcsak a honvédség berkein belül ismerik el. 2011-ben Rádler Mária törzszászlós kezdeményezésére a bírálóbizottság nekik ítélte a Magyar Örökség-díjat.

Cser_Nikolett_kapott (3)

Királylány helyett katona – egy valóra vált álom

2021. január 18. 11:53

Gyermekkori vágyát valósította meg Cser Nikolett, amikor a Magyar Honvédség kötelékébe jelentkezett. A raktáros az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Központi Raktárában (Veszprém) dolgozik targoncavezetői pozícióban.

defender_felkészítés_mhkkk (2)

Sikeresen vizsgáztak az amerikai katonák

2021. január 16. 7:16

A Defender Europe 21 többnemzeti gyakorlatsorozat előkészítési szakaszában az amerikai haderő Európában állomásozó, a gyakorlatok közlekedés-támogatási feladataiban résztvevő alakulatainál felmerült az igény a NATO Logisztikai Funkcionális Területi Rendszer (Logistics Functional Area Services - LOGFAS) közlekedési vonatkozású moduljainak használatára. Ennek kapcsán felkészítésen vett részt hat amerikai katona január 11-15. között, az MH Katonai Közlekedési Központnál.