Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A csapatzászló megtiszteltetés, de egyben kihívás és hatalmas felelősség

Szöveg: Rédei István Józsefné | Fotó: Saár Péter |  2022. szeptember 30. 11:35

Csapatzászlót adományozott az MH Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokságnak Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke.

Csapatzászló_MH_SZHTP (3)

A csapatzászlót szeptember 29-én, a parancsnokság művelődési központjának színháztermében dr .Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Igazgatóság igazgatója adta át a parancsnokság parancsnokának, Kiss Zoltán alezredesnek. A csapatzászlóra felkötött szalagot Nánai László alezredes, evangélikus tábori lelkész és Mikus Tibor főhadnagy, katolikus tábori lelkész áldotta meg. A csapatzászlóba – a 16. század elejéről ismert hagyomány mintájára – szegeket vertek.

Csapatzászló_MH_SZHTP (2)

Köszöntőjében Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke hangsúlyozta: a csapatzászló megtiszteltetés, de egyben kihívás és hatalmas felelősség. „A mindennapokban a helyőrségtámogató parancsnokságnak kiszolgáló, támogató, logisztikai feladatot kell, nagy-nagy alázattal ellátnia. A zászló emlékeztessen, önök a láthatatlan légió. Ez a zászló adjon plusz erőt a feladatok végrehajtásához, erős hittel és erős akarattal. A zászlót övezze nagy tisztelet, nagy megbecsülés és nagy szeretet” – mondta. 

Kiss Zoltán alezredes a kapott csapatzászlót megköszönve kiemelte: nagy megtiszteltetés számukra, hogy Magyarország köztársasági elnöke a legmagasabb szintű katonai szimbólumot adományozta az alakulatnak. „A zászló a mai napon katonai örökségünk részévé vált, és a jövőben biztosan plusz erőt fog adni kötelességeink teljesítéséhez” – hangsúlyozta a parancsnok.

Az ünnepi állománygyűlés - az elismerések átadását követően - az alakulat zenekarának műsorával zárult.