Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közös regionális célok mentén

Szöveg: HQ MND-C | Fotó: Pápai Annamária |  2021. november 24. 9:12

A Szolnok helyőrségben települt MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Műveleti Dandárhoz látogatott a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) parancsnoka.

hqmndc0017

Denis Tretinjak vezérőrnagyot, parancsnokot és Mario Mateljic vezénylőzászlóst Sándor Tamás vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága különleges műveleti szemlélője és Pécsvárady Szabolcs ezredes, a dandár parancsnokhelyettese fogadta.

A magyar vezetésű Regionális Különleges Műveleti Komponens Parancsnokságról (Regional Special Operations Component Command, R-SOCC) szóló előadás és az alakulat-tájékoztató után a vezérőrnagy kiképzési foglalkozást tekintett meg a taktikai házban, majd statikus bemutató keretében ismerkedett meg a dandárnál rendszeresített technikai eszközökkel.

hqmndc005

Az HQ MND-C parancsnoka számára kiemelt fontossággal bír, hogy személyesen találkozzon a Magyar Honvédség alakulatai vezető állományával és tájékozódjon a katonai szervezetek azon képességeiről, amelyek a hadosztály-parancsnokság későbbi feladataiból adódóan, műveleti szempontból a közös munka alapjai lehetnek. Tervei között szerepel a másik két keretnemzet, Szlovákia és Horvátország alakulatainak meglátogatása is.

hqmndc0037