Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

HQ MND-C

adakozas8

Hittel adakoznak

2022. december 17. 17:26

Legalább két közös vonás van a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) és a Magyar Baptista Szeretetszolgálat között – mindketten a „hitet” választották jelmondatuk részévé, és mindkettő értékeli a rászorulóknak való adakozást.

evzaromndc4

Eredményes évet zártak

2022. december 17. 11:11

A Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) tagjai megtartották évzáró rendezvényüket, amelyen összefoglalták az idei év eredményeit és felvázolták a jövő év legfontosabb célkitűzéseit.

V4_vkf_Szlovákia (nyitó)

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy: fontos a visegrádi országok együttműködése

2022. november 16. 14:04

Magyarország számára a Visegrádi Csoport a védelmi együttműködés fontos regionális kerete. A közvetlen szomszédságunkban zajló háború miatt a V4-ek védelmi politikai és katonai együttműködése kiemelt jelentőséggel bír – jelentette ki dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a november 14. és 16. között tartott Visegrádi Négyek vezérkarfőnöki szintű találkozóján, a szlovákiai Gácson.

hq

NATO-konferencia Rigában

2022. november 13. 17:02

A Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságot (HQ MND-C) Králik Tibor dandártábornok, parancsnokhelyettes képviselte a NATO Északkeleti Többnemzeti Hadtest (NATO Multinational Corps Northeast) regionális parancsnokainak rendezett konferencián, Rigában, november 7-9-e között. A rendezvényen jelen volt Topor István ezredes, a NATO Erőket Integráló Elem (NFIU HUN) parancsnoka is.

image0

Mérföldkőhöz érkezhet a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság

2022. október 26. 11:27

Aláírták a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) kezdeti műveleti képesség deklarálását javasló hivatalos dokumentumot Brüsszelben.

TOT_3276

Először járt hazánkban a NATO JSEC parancsnoka

2022. augusztus 12. 12:58

Magyarországra látogatott Alexander Sollfrank altábornagy, a NATO Joint Support and Enabling Command (JSEC) parancsnoka augusztus 10-11-én.

Static display and meeting with troops at HDF 25th Inf Brig (4)

A brunssumi parancsnokhelyettes tett látogatást Magyarországon

2022. május 19. 12:15

Luis Lanchares altábornagy, a brunssumi Szövetséges Összhaderőnemi Hadműveleti Parancsnokság (JFCBS) parancsnok-helyettese Székesfehérváron találkozott Sándor Zsolt vezérőrnaggyal, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettesével május 16-án, hétfőn, hogy egyebek mellett a képességfejlesztés kihívásairól tárgyaljanak.

IMG_2161

Tovább erősödik a közép-európai régió biztonsága

2022. május 4. 21:18

Újabb szintre lépett a Székesfehérváron települő Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (Headquarters Multinational Division Centre, HQ MND-C), amely az Észak Atlanti Tanács által Brüsszelben kiadott úgynevezett aktiválási dokumentumnak köszönhetően május 3-án elérte a Nemzetközi Katonai Parancsnokság státuszt a NATO haderő struktúrája részeként.

MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség (2)

A haderőtervezőkhöz látogattak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói

2022. május 2. 18:47

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) Nemzetközi és Védelempolitikai Szak alapképzésen részvevő hallgatók tettek látogatást a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) Haderőtervezési Csoportfőnökségnél április 29-én.

IMG_1551

Többnemzeti előadás egyetemi hallgatóknak

2022. május 2. 11:09

Nemzetközi biztonság és védelempolitikai szakos hallgatóknak tartott előadást Siposs Ernő Péter dandártábornok, a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság parancsnok-helyettese április 29-én Budapesten.