Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közúti balesetnél nyújtottak segítséget a különleges rendeltetésű dandár katonái

Szöveg: Czifra Nikolett |  2020. szeptember 4. 11:12

Egy Eger és Egerszalók között történt közúti balesetnél nyújtottak segítséget az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái szeptember 2-án, szerdán.

A különleges rendeltetésű katonák egy kiképzésen vettek részt, amikor hangos fékcsikorgásra és csattanásra lettek figyelmesek. A baleset helyszínére érve azt látták, hogy a két autó akkora erővel ütközött össze, hogy az egyikből az akkumulátor is kirepült.

Az egyik gépjárműben két hölgy utazott, akik közül az egyik láthatóan sokkos állapotban hívta a segélyhívót. A helyzetet felismerve H. M. zászlós átvette a telefont és szakszerű tájékoztatást adott a mentésirányítónak. Eközben W. Cs. őrmester - aki különleges műveleti egészségügyi specialista (MES) végzettséggel rendelkezik - megkezdte a sérültek szakszerű ellátását, amelyhez H. M. zászlós – aki szintén rendelkezik MES végzettséggel – is csatlakozott.

A segítségnyújtásban a dandárhoz tartozó G. G. zászlós, valamint az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis két katonája, Bíró Károly százados és Rozsák Ádám őrvezető is részt vett.

A sérültek ellátása mellett a forgalomszabályozásban és a gépjárművek áramtalanításában is segítettek a mentési munkában résztvevő szakszolgálatok kiérkezéséig.