Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közúti balesetnél segített a debreceni katona

Szöveg: honvedelem.hu / MH 5. BILDD | Fotó: az alakulat felvétele |  2021. június 4. 18:20

A Levelek és Besnyőd közötti útszakaszon nyújtott segítséget az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonája május 30-án, a kora délutáni órákban.

segítségnyújtás

Juhász Gábor tizedes egy rokona társaságában közlekedett személygépjárművel, amikor egy közúti balesetre lettek figyelmesek és rögtön megálltak segítséget nyújtani. A baleset egy személygépkocsi és egy motorkerékpár között történt. A motorkerékpár vezetője bal lábán súlyos sérülést szenvedett, akinek a balesetben szintén érintett gépjármű vezetője ekkorra már segítséget nyújtott, derékszíjával elszorítva a sérült végtagot, bár annak vérzése nem állt el. Juhász tizedes a Harctéri Életmentő Katona tanfolyamon szerzett tudására alapozva elkezdte a sérült ellátását.

Az elszorításhoz kiválóan alkalmas amerikai katonai derékszíját levette, s a tanultak szerint a megfelelő helyen és módon ellátta a sérültet, aminek hatására a vérzés csillapodott. Eközben próbálta megnyugtatni a baleset másik résztvevőjét. Az Országos Mentőszolgálat kiérkező egységei átvették a sérültet, majd elszállították.

Címkékbaleset