Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közúti balesetnél segítettek a felderítők

Szöveg: honvedelem.hu / Pallás Lilla hadnagy |  2020. november 11. 11:46

Közúti balesetnél nyújtottak segítséget az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred katonái november 8-án, vasárnap délután.

BGFE_segítségnyújtás

A katonák egy kiképzésre utaztak az M3-as autópályán, amikor az egyik pihenőnél balesetre lettek figyelmesek. Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze, átszakítva a szalagkorlátot. A felderítők elsőként odaérve, biztosították a helyszínt a mentőszolgálat, a rendőrség és a tűzoltóság kiérkezéséig.

A bajbajutottaknak – akik szerencsére csak könnyű sérüléseket szenvedtek – a katonák a szélvédőn keresztül segítettek elhagyni a gépjárműveiket, ezt követően áramtalanították az autókat. A felderítők a forgalomszabályozásban is segítették a mentésben résztvevő szakszolgálatok munkáját, majd folytatták útjukat Pápára egy ejtőernyős kiképzésre.

A segítségnyújtásban Basa-Tamás László hadnagy, Hegyi Norbert őrmester, Jurás Dániel őrmester, Török István szakaszvezető, Dobai Axel Dávid tizedes, Mészáros Márk tizedes, Nagy Lénárd tizedes, Vaskó Krisztián tizedes, és Benes László őrvezető vett részt.