Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A „kalifátus kölykeivel” gyilkoltatott az Iszlám Állam

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. január 10. 22:15

Egy a világhálóra január 9-én, hétfőn felkerült videofelvételen fiatalkorúak – köztük egy kiskorú – végeztek ki állítólagos kurd kémeket a szíriai Deir ez-Zór tartományban az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet parancsára.

A több mint 18 perces felvétel három fiút mutat, amint meggyilkol három férfit. A képek hitelességét még nem sikerült igazolni. A „kalifátus kölykeinek" nevezett toborzott gyerekek közül ketten lefejeztek két foglyot, a legkisebb pedig pisztollyal végzett a rá bízott áldozattal egy vidámparkban, különféle játékokkal a háttérben.

A gyilkosságok előtt az egyik gyerek az életéről mesél a propagandaanyagban, megemlékezve a bátyjáról, aki az Iszlám Állam katonájaként esett el a harcokban. A halála után egy másik testvére rá akarta beszélni, hogy utazzon el a kurd–arab erők által ellenőrzött al-Kamesli városba, de ő elutasította, hogy a „hitehagyottak földjére" menjen, és – mint mondta – „elégedett" az életével a kalifátusban.

A fiú egy másik részlet szerint felnőttek társaságában részt vett egy házasságtöréssel megvádolt férfi agyonkövezésében.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet adatai szerint az Iszlám Állam tavaly 827 embert végzett ki bírósági eljárás nélkül Szíriában. Közülük 438-an civilek voltak.