Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Pentagon megerősítette az amerikai tábornok halálát Afganisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. augusztus 6. 21:42

Az amerikai védelmi minisztérium augusztus 5-én kedden megerősített, hogy Afganisztánban pontosan nem tisztázott körülmények között életét vesztette egy amerikai vezérőrnagy.

A vezérőrnagy a szövetségesek legmagasabb rangú katonája, aki elesett a 2001-ben kirobbant afganisztáni fegyveres konfliktusban.

John Kirby ellentengernagy, a Pentagon szóvivője Washingtonban közölte: megerősítheti, hogy az áldozatok között van egy amerikai tábornok, akit megöltek. Az illető nevét a védelmi minisztérium addig nem árulja el, amíg a családot nem értesítik.

Az afgán katonai akadémián elkövetett keddi támadásban megsebesült legalább egy tucat másik katona, köztük egy német dandártábornok is. Az ő állapota nem életveszélyes.

Az afgán katonai egyenruhát viselő támadót lelőtték.

A vallási fanatikus muzulmán tálib lázadók szóvivője dicsérte a valószínűleg belső támadót, de azt nem mondta, hogy ők állnak a háttérben.

Az afgán katonai akadémián, amelyet a legtekintélyesebb brit tisztképző, Sandhurst mintájára építettek fel, a NATO brit, ausztrál, új-zélandi, norvég és dán tanácsadóinak segítségével az afgán hadsereg tisztjeit képzik ki.