Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Átöltöztetik az orosz pilótákat

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2013. február 27. 21:19

Az orosz légierő parancsnoksága a harci repülőgépeken és helikoptereken szolgáló pilóták öltözetének cseréje mellett döntött. Vlagyimir Bondarev vezérőrnagy, a légierő parancsnoka adott megbízást az új pilóta overálok és dzsekik terveinek elkészítésére.

1595949939

Az új öltözetek terveit bemutatják a védelmi minisztériumnak, majd a légierő parancsnoksága nyílt pályázatot ír ki a ruhák elkészítésére és szállítására. A légierőben most használatos sötétkék forma gyakorlatilag használhatatlan.

„Alacsony minőségű, nem tűzálló és néhány hónap alatt szó szerint tönkremegy. Néhány mosás után hordhatatlanná válik, rongy lesz belőle. Ugyanez mondható el az «öreg» szovjet hajózó egyenruhákról, amelyeket akkor adnak, amikor sötétkékből nincs elegendő. Ennek eredményeképpen a tisztek egy része megrendelésre varrat magának ruhát, végül mindenki abban jár, amiben akar, azaz mindenki másban" – mondta a légierő parancsnokság képviselője.

Ráadásul a légierő számára készített hajózó egyenruhákat is gyúlékony anyagból varrják. „Egy ilyen ruhában tűz esetén a pilóta, égési sérüléseket szenved" – mondta a lipecki központ illetékese.

A repülőgép-vezetők által viselt dzsekiknél a problémát az jelenti, hogy azt vattával vagy állati szőrrel bélelik, ami miatt nehezek és terjedelmesek. A bakancsokkal nehézkes a pedálok használata, mivel azokban elzsibbad használóik lába.  Emiatt a pilóták nagy része jelenleg civil cipőt használ repülés közben.

1595949940
Címkékpályázat