Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az egyiptomi hadsereg kilenc nap alatt 360 fegyveressel végzett a Sínai-félszigeten

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. szeptember 17. 7:45

Az egyiptomi hadsereg kilenc nap alatt 360 fegyveressel végzett a Sínai-félsziget északi részén – jelentette szeptember 16-án, szerdán az egyiptomi sajtó.

Mohamed Szamír, a fegyveres erők szóvivője Facebook-oldalán számolt be a múlt hétfőn indított terrorellenes hadjárat állásáról, s rámutatott, hogy a kormányerők csak kedden 55 terroristát öltek meg. A heves tűzharcokban, illetve egy robbanószerkezet okozta robbanás következtében két katona meghalt és tizenketten megsebesültek.

A hétfőn, a Vértanú Joga néven indított hadjárat a fegyveres erők egy korábbi bejelentése szerint addig fog tartani, amíg meg nem szűnik a terroristák jelenléte a Gázai övezettel szomszédos országrészben.
Az Iszlám Állam helyi ága, a Vilájat Színáa (Sínai Tartomány) fellegvárának számító régióban a szóvivő szerint százával “perzselik fel" a szélsőségesek búvóhelyeit, és hatalmas mennyiségű fegyvert, robbanóanyagot és merényletek végrehajtásához használt járművet semmisítenek meg.

A Gázai övezet szomszédságában fekvő országrészt tavaly novemberben katonai övezetté nyilvánították, miután az említett terrorszervezet által végrehajtott merényletek egyikében legalább harminc katona vesztette életét. A térségbe azóta a független sajtót nem engedik be, s így az ott folyó harcokról szóló értesülések gyakorlatilag egyetlen forrása maga a hadsereg.