Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyre jobban előretör Szíriában az Iszlám Állam

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. szeptember 11. 9:08

Az Iszlám Állam szervezetének fegyveresei csütörtökön újabb támadást intéztek Szíria keleti részében egy légitámaszpont ellen, és annak közelében elfoglaltak egy fontos katonai létesítményt – jelentették emberi jogi aktivisták és a terrorszervezet saját médiája.


Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet helyi aktivistáinak értesülése szerint a dzsihadisták Deir ez-Zór város katonai bázisát akarják kézre keríteni, amiért tavaly óta harcolnak. Elfoglalni most sem sikerült, de elűzték a hadsereg katonáit egy rakétazászlóalj közeli állásából, miközben mindkét fél súlyos veszteségeket szenvedett.

Az OSDH szerint két öngyilkos merénylő – az egyik közülük még csak gyerek – nyitotta meg robbantással az utat a támadók előtt. A kormányerők a légierő bevetésével válaszoltak. A szélsőségesek 36 emberüket vesztették el. Az iszlamisták tájékoztatása szerint több tucatnyi katona esett el.

A kormány hírügynöksége nem említette a rakétaállás elvesztését, hanem azt jelentette, hogy a támaszpontnál visszavertek egy “beszivárgási kísérletet", és eközben nagy veszteségeket okoztak az ellenségnek. Deir ez-Zór tartományban gyakorlatilag már csak ez az egy fontos támaszpont van a kormányerők kezén.