Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Huszadszor is vár a Börgöndi Repülőnap

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. szeptember 11. 8:20

Idén immár huszadik alkalommal rendezik meg a népszerű Börgöndi Repülőnapot szeptember 13-án, vasárnap. A színes programok között lesz ejtőernyős deszantugrás, műrepülés, a földön pedig motocross bemutató várja a rendezvényre látogatókat.

Az ejtőernyősök nagyszabású bemutatójával indul az idei repülőnap 9 óra 35 perckor, majd műrepülők szórakoztatják a közönséget. Az eget kémlelők láthatják a Jak-52-es bemutatóját, vitorlázó műrepülőket, egy igazi veterán Po-2 bemutató repülését, idén is feltűnik a Ka-26 helikopter és a Rubik R-18 Kánya is.

A földön sem lesz hiány látnivalókban, egész nap koncertek és bemutatók várják az érdeklődőket, akik a hastánctól a harcművészetig számos színes program közül válogathatnak. Lesz látványos katasztrófa-elhárítási bemutató is, amelyben egy vészhelyzetet jelentő repülőgép kényszerleszállást hajt végre a repülőtéren, a mentésbe a tűzoltók és a mentők is bekapcsolódnak majd.

A repülőnapon a fehérvári toborzók mellett idén is képviselteti magát a HM Zrínyi Nonprofit Kft. Az érdeklődők kipróbálhatják a lézeres céllövészetet, repülőgép szimulátort „vezethetnek", vásárolhatnak a Zrínyi Kiadó színvonalas kiadványaiból, és információkat gyűjthetnek a katonai életpályáról.