Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elraboltak két finn és egy osztrák állampolgárt Jemenben

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. december 23. 9:12

Fegyveresek december 21-én, pénteken a jemeni fővárosban elraboltak két finn és egy osztrák állampolgárt – közölte egy meg nem nevezett helyi biztonsági forrás, hozzátéve, hogy feltehetőleg az al-Kaida terrorhálózathoz kötődnek az emberrablók. Az osztrák külügyminisztérium megerősítette, hogy az egyik áldozat osztrák.

Az egyik finn és az osztrák arab nyelvtanfolyamon vett részt Szanaában, a másik finn pedig turistaként érkezett Jemenbe – tette hozzá a biztonsági forrás.

Egy másik meg nem nevezett jemeni biztonsági forrás korábban arról számolt be, hogy a három külföldit – egy nőt és két férfit – egy elektronikai üzletből rabolta el a főváros centrumában négy álarcos fegyveres, aki autón érkezett oda. A hatóságok keresik őket. „Az al-Kaida körülbelül tíz nappal ezelőtt azzal fenyegetőzött, hogy elrabol külföldieket, valamint kirabol bankokat, ha nem engedik szabadon bebörtönzött társaikat" – mondta az illető.

Az osztrák külügyminisztérium szóvivője megerősítette, hogy a három elrabolt külföldi között van egy 26 éves osztrák férfi, aki nyelvtanfolyamon vesz részt Jemenben, de semmilyen egyéb részletről – például az emberrablók esetleges követeléseiről – nem tudott felvilágosítást adni.