Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Étteremben robbantottak

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. január 18. 20:24

Kettős merényletet követtek el egy étterem ellen január 17-én este Dagesztán fővárosában, Mahacskalában. A két egymást követő robbanásban 14-en megsebesültek, köztük két rendőr – közölték az Oroszországhoz tartozó köztársaság belügyi hatóságai.

A második robbanás a rendőrök helyszínre érkezése után következett be. A sebesültek száma még nem végleges – mondta egy belügyi forrás az orosz állami hírügynökségnek.

Az észak-kaukázusi köztársaság belügyi igazgatóságának sajtószolgálata előzőleg arról számolt be, hogy az első robbanást egy gránátvetőből az étterem első emeletére leadott lövés okozta, míg a másodikat egy leparkolt kocsiba rejtett pokolgép.

Az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaságokban gyakran követnek el merényletet iszlamista csoportok és bűnbandák.

A Kaszpi-tenger partján fekvő dagesztáni főváros körülbelül 600 kilométerre van a fekete-tengeri Szocsitól, ahol február 7-én kezdődik az Oroszország rendezte 2014-es téli olimpia. A nemzetközi sportesemény miatt az orosz hatóságok január 7-től rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezettek be.