Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fiatal lány robbantotta fel magát

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. március 12. 8:24

Ismét egy fiatal lány robbantotta fel magát Nigéria északkeleti részén, az öngyilkos merényletben legkevesebb harmincnégy ember életét vesztette – közölték szemtanúk. A helyi polgárőrség egyik tagja elmondta, hogy a tizenéves merénylő késő délután hozta működésbe a nála lévő robbanószerkezetet a Borno szövetségi állambeli Maiduguri város egyik zsúfolt piacán.

„A környék rendkívül zsúfolt volt a detonáció idején, sokan taxira várakoztak, mások pedig csak a közelben sétáltak" – mondta egy helyi lakos.

A sebesülteket a kiérkező mentők kórházba vitték. A hatóságok attól tartanak, hogy az áldozatok száma tovább fog emelkedni, a sebesültek közül ugyanis többen válságos állapotban vannak.

A tájékoztatás szerint a rendőrségnek még idejében sikerült megtalálnia és hatástalanítania egy másik pokolgépet a robbantás helyszínétől mintegy 500 méterre.

Eddig egyetlen csoport sem vállalta magára a támadást, megfigyelők szerint azonban a Boko Haram iszlamista milícia állhat a merénylet hátterében.

A szélsőséges csoport egyik fellegvárának számító kétmilliós városban az előző szombaton is öngyilkos robbantásokat hajtottak végre, a terrorakciókban aznap ötvennégy ember halt meg.

A saría (iszlám jog) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram évek óta folytat fegyveres harcot Nigéria északi részén, és támadásai mindennaposak a térségben. Hivatalos adatok szerint a terrorcsoport tavaly nagyjából tízezer ember halálát okozta a 175 milliós afrikai országban.