Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folytatódtak a harcok Damaszkuszban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. szeptember 6. 18:51

Merénylet és összecsapások történtek Damaszkuszban szeptember 5-én csütörtökön, miközben folytatódtak a harcok a felkelők és a kormányerők között egy ősi keresztény falu közelében.

A SANA szíriai állami hírügynökség szerint autóba rejtett pokolgép robbant a főváros nyugati részén, amely négy embert megölt és hatot megsebesített.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű londoni központú szervezet közölte, hogy Damaszkusz több peremkerületét tüzérségi támadás alá vette a hadsereg, a városban és környékén számos helyen összecsapások folytak. A légierő vadászgépeket is bevetett, a felkelők rakétákkal válaszoltak.

A Damaszkusztól 60 kilométerre található Maalula ősi keresztény falunál is folytatódtak a szerdán kezdődött összecsapások, amelyekben a felkelők oldalán az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető Dzsabhat an-Nuszra tagjai is jelen voltak.

Szintén csütörtökön az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) bejelentette, hogy pénzügyi okokból csökkenteniük kell a Szíriából Libanonba menekült embereknek nyújtott támogatást, és a továbbiakban csak a leginkább rászorulókra megsegítésére fognak összpontosítani. Libanonban jelenleg mintegy 720 ezer szíriai menekült él, a mostani döntés értelmében közülük 200 ezren nem kapnak majd élelmiszersegélyt októbertől.