Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hadgyakorlaton vett részt az észak-koreai vezető

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. február 26. 19:16

„Igazi háborút” szimuláló, éleslövészettel végrehajtott hadgyakorlat részese volt Kim Dzsong Un észak-koreai vezető – közölte a hivatalos média február 26-án kedden, az új dél-koreai elnök, Pak Gun Hje asszony beiktatásának másnapján.

„Véget nem érő zárótűz zúdult «ellenséges állásokra», dörgésébe belerengett az ég és a föld, minden lángba borult – jelentette a KCNA hivatalos hírügynökség. – (Kimet) elégedettséggel töltötte el a lángban álló ellenséges állások látványa."

A KCNA tudósítása szerint a hadgyakorlaton azt próbálták ki, mennyire képes a hadsereg „egy igazi háború megvívására". A manőverek helyét és idejét nem közölte a hírügynökség, de a bejelentést feltehetően a dél-koreai elnöki beiktatáshoz időzítették.

Pak Gun Hje, Dél-Korea első női elnöke hétfői beiktatási beszédében hangsúlyozta, hogy nem fogja eltűrni a legcsekélyebb provokációt sem Észak részéről, amely február közepén végrehajtotta harmadik nukleáris kísérletét. Az új államfő mindamellett azt ígérte, hogy a bizalmon alapuló politikát folytat majd Phenjannal, szemben elődjével, a keményvonalas Ri Mjong Bakkal.