Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Irán-barát milíciák állásaira mért légicsapást Izrael

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2020. május 7. 9:23

Izraeli harci repülőgépek légicsapást mértek iráni és Irán-barát milíciák állásaira május 5-én, keddre virradóra az északkelet-szíriai Deir-ez-Zór területén, 14 fegyveres meghalt – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja.

A 2011-ben kirobbant szíriai polgárháború eseményeit kiterjedt aktivistahálózattal nyomon követő, brit székhelyű szervezet szerint a rakéták el-Majádín, esz-Szálihíjja és el-Kauríjja térségében csapódtak be, és több fegyverraktárat megsemmisítettek.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja Aleppó térségéből is jelentett izraeli légicsapásokat, amelyeket a szíriai hadsereg állásai ellen hajtottak végre. A rakéták a tartomány északkeleti részén fekvő esz-Szfira településénél csapódtak be, áldozatokról egyelőre nincs hír.

Az izraeli légierő a múltban több alkalommal is végrehajtott légicsapásokat szíriai célpontok ellen, hogy elejét vegye a damaszkuszi vezetést támogató Irán térnyerésének a régióban. Izrael régóta azzal vádolja Iránt, hogy Szíriában állandó katonai jelenlétet épít ki, ami Izrael biztonságát fenyegeti.