Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét rakétákat lőtt ki Gáza Izraelre

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2019. november 18. 9:29

Két rakétát lőttek ki gázai palesztin szélsőségesek november 15-én, pénteken virradóra Izraelre, de mindkettőt megsemmisítette a Vaskupola légvédelmi rendszer – közölte a Twitteren az izraeli hadsereg. Válaszul a hadsereg újabb légicsapásokat mért a Gázai övezet északi részére.

A két rakétát a gázai határtól 35 kilométerre fekvő, dél-izraeli Beér-Seva város irányába lőtték ki. Percekkel előtte a városban megszólaltak a szirénák, a várható rakétatámadásokra figyelmeztetve alakosságot. Az újabb rakétatámadás alig két nappal a gázai tűzszünet életbe lépése után történt.

Izrael kedden indított légicsapásokat palesztin célpontok ellen a Gázai övezetben, miután az Iszlám Dzsihád – helyi parancsnokának meggyilkolását követően – rakétákkal kezdte támadni Izrael területét.

Az izraeli hadsereg összesítése szerint kedd reggeltől ötven óra leforgása alatt a gázai szélsőségesek legalább 450 rakétát lőttek ki Izrael területére, de többségüket megsemmisítette a Vaskupola. Válaszul az izraeli hadsereg az Iszlám Dzsihád több tucat célpontját semmisítette meg.

A gázai egészségügyi minisztérium legújabb közlése szerint az izraeli légicsapásokban 34-en haltak meg, és az áldozatok csaknem polgári lakos volt.

Az izraeli hadsereg azt hangsúlyozta, hogy az áldozatok közül mintegy húszan terroristák voltak, akik rakétákat lőttek ki Izraelre. A több száz rakétatámadás miatt megbénult az élet Izrael déli részén.