Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kilenc gyerek halt meg egy szíriai falu elleni bombatámadásban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. április 19. 8:08

Legalább tíz ember – a gyerekeken kívül egy nő – vesztette életét és további tízen megsebesültek egy északnyugat-szíriai falut ért légicsapásban – közölte április 18-án, kedden az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A szíriai válság fejleményeit nyomon követő londoni székhelyű civil csoport jelentése szerint a Maarrat Harmeh nevű falut ért légicsapás áldozatai rokonok voltak.

Több hasonló légitámadás volt a napokban

Hétfőn az iraki határ közelében lévő Bukamal városban, Deir-ez-Zór déli részén három dzsihadista és 13 civil, köztük gyerekek, valamint északabbra, Huszeinijában hét civil halt meg légicsapásokban, melyeket az OSDH szerint feltehetőleg az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíciós erők hajtottak végre.

Maarrat Harmeh közelében található Hán Sejkún, ahol Washington szerint a szíriai rezsim légiereje április 4-én mérgesgáz-támadást hajtott végre a polgári lakosság ellen, melynek következtében mintegy 90-en haltak meg.

A nyugati országok a szíriai kormányerőket vádolják a több mint 80 halálos áldozatot követelő akció elkövetésével, Damaszkusz azonban tagadja ezt. Az Egyesült Államok a valószínűsített vegyifegyver-támadásra megtorlásul április 7-én 59 Tomahawk robotrepülőgépet indított el a szíriai Sarját légi bázis ellen, ahonnan a feltételezések szerint a rezsim erői elkövették az idlíbi csapásukat.