Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lezuhant egy török katonai helikopter

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. november 10. 16:35

Tizenhét török katona vesztette életét, amikor november 10-én helikopterük a rossz időjárási viszonyok miatt lezuhant Törökország dél-keleti részén. A Sikorsky típusú helikopter a Siirt tartomány területén található Pervari város közelében, a Herekol hegy vidékén zuhant le. A hírt a tartomány kormányzója, Ahmet Aydin közölte a sajtó képviselőivel.

1595944517

„Az időjárás a csapatok szállítása időszakában rossz volt, heves eső esett. A helikopter a köd miatt sziklának ütközött." – mondta Aydin.

A szerencsétlenül járt helikopteren tartózkodók a török csendőrség (Jandarma) különleges erőinek tagja voltak. A katasztrófának nem volt túlélője.

A török hadsereg az utóbbi hónapokban több akciót hajtott végre a térségben a Kurd Munkáspárt (PKK) szeparatista mozgalom harcosai ellen, akik a hegy adta lehetőségeket használják ki búvóhelyül.

Az iraki és iráni határ közelében három napja tartó műveletek során a török hadsereg vadászrepülőgépei és helikopterei több alkalommal ütöttek rajta PKK állásokon. A támadások során 42 kurd szeparatista vesztette életét.

A török-kurd konfliktus 1984-es kirobbanása óta több mint 40 ezer embert öltek meg.