Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megtalálhatták az eltűnt repülő roncsdarabjait

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2016. május 19. 16:08

Az eltűnt egyiptomi utasszállító repülőgép után kutató görög fregatt két, narancssárga színű, a víz felszínén úszó műanyag tárgyat talált a tengeren a Görögországhoz tartozó Kárpathosz szigettől mintegy 420 kilométerre délre – jelentette május 19-én, csütörtökön a görög állami televízió a görög hadsereg vezérkarára hivatkozva.

Feltehetően az eltűnt egyiptomi gépről származó két tárgyat találtak a tengeren Kárpathosz görög szigettől délre – jelentette a görög állami televízió a hadsereg vezérkarára hivatkozva csütörtökök kora délután. A repülőgép után kutató görög fregatt két, narancssárga színű, a víz felszínén úszó műanyag tárgyra bukkant.

A korábbi hírek szerint a Görögországhoz tartozó Kárpathosz sziget közelében, de egyiptomi légtérben zuhant le az EgyptAir légitársaság utasszállító gépe 66 emberrel a fedélzetén csütörtök hajnalban. A Párizsból Kairóba tartó repülőgépnek 11 ezer méteres magasságban veszett nyoma kairói idő szerint 02 óra 45 perckor. A pilóták nem adtak le vészjelzést. Halászok lángokat láttak a levegőben, amikor a gép eltűnt.

A szerencsétlenül járt utasok többsége egyiptomi és francia, a Külügyminisztérium tájékoztatása szerint magyar állampolgár nem utazott a járaton. A görög és egyiptomi hatóságok mellett, a francia hadsereg is részt vesz az egyiptomi gép utáni kutatásra.

Az egyiptomi kormányfő és a francia miniszterelnök sem zárta ki egyelőre, hogy terrortámadás okozta a katasztrófát. Az egyiptomi légügyi hatóság első embere, Sherif Fathy azt mondta: annak nagyobb a valószínűsége, hogy a repülő egy terrortámadás miatt zuhant le, mint hogy meghibásodott volna.