Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megtalálhatták az indonéz repülőgép törzsét és feketedobozát

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2018. november 1. 19:14

Az indonéz hadsereg azt közölte, találtak egy 22 méter hosszú tárgyat a tengerben, amely valószínűleg a gép törzse, illetve hangjelzéseket is befogtak, melyek 70 százalék, hogy a repülő feketedobozának jeladójától származnak.

Az indonéz hadsereg október 31-én, szerdán azt közölte, nagy valószínűséggel megtalálta a hétfőn lezuhant utasszállító repülőgép törzsét és feketedobozát. Az indonéz hadsereg hajózási radarral felfedezett egy 22 méter hosszú tárgyat a Jáva-tenger fenekén, 32 méteres mélységben. A tárgy valószínűleg a repülő törzse.

A mindössze két hónapja gyártott Boeing 737-800 típusú gép 189 emberrel zuhant nem sokkal jakartai felszállása után a tengerbe, túlélőről nem tudni. Szerdán 44 hajó kutatott a roncsok és holttestek után.

Az indonéz közlekedésbiztonsági tanács ugyancsak szerdai közlése szerint hangjelzéseket fogtak be a keresők, amelyek 70 százalékos valószínűséggel a repülő feketedobozának jeladójától származnak. A hangforrás megtalálására búvárokat küldtek. A feketedoboz – amely rögzíti a pilótafülkében elhangzottakat és a repülési adatokat – nagyban segíthet kideríteni a szerencsétlenség okát.