Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megtámadtak egy börtönt a szír felkelők

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. május 25. 14:08

Aknavetővel támadtak egy észak-szíriai börtönre május 24-én, pénteken a felkelők, több rab halálát okozva – jelentette a szíriai állami média. Az ellenzékhez közel álló, Aleppo Media Center nevű szervezet azt közölte, hogy Aleppóban a központi börtön épületénél összecsaptak egymással a lázadók és a kormányerők. A jelentés szerint nagy tűz ütött ki a létesítményben.

Egy héttel ezelőtt ugyanannál a börtönnél a Bassár el-Aszadhoz hű katonák visszaverték a felkelők támadását, akik több száz politikai foglyot akartak volna kiszabadítani.

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) pénteken arról számolt be, hogy továbbra is heves harcok folynak a libanoni határ közelében fekvő Kuszeir városában, amelyet vasárnap óta ostromolnak a kormányerők, hogy visszaszerezzék a stratégiai fontosságú település felett egy éve elvesztett ellenőrzést.

A SANA állami hírügynökség jelentése szerint a legutóbbi harcokban 13 „terroristával" végzett a hadsereg, és egy fegyverraktárt is sikerült megsemmisíteni.

Kuszeir a szíriai főváros és a rezsim által ellenőrzött tengerparti területek közötti fontos összekötő út közelében fekszik. Az ellenzék Libanonból érkező fegyvereket szállít a régión keresztül.