Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Offenzívát indított a szíriai hadsereg

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. december 1. 8:29

Nagyszabású offenzívát indított a szíriai hadsereg a főváros délkeleti részén, így a damaszkuszi repülőtérre vezető út mentén is – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

Az emigráns ellenzéki szervezet szerint heves összecsapások törtek ki a lázadók és a katonák között Haran al-Auamíd, al-Hudzseira és Babbila településeken. A hadsereg erősítést vezényelt a térségbe – közölte az OSDH, amely szerint mindkét oldalon vannak veszteségek. A szervezet pontos adatokat nem közölt a veszteségekről.

A hivatalos média is beszámolt a hadsereg térségbeli műveleteiről, hozzátéve, hogy az Akraba repülőteret megközelíteni akaró „en-Noszra Front nevű terrorszervezet több tagja" is meghalt Damaszkusz térségében.

A szíriai tájékoztatási miniszter – akit az állami televízió idézett – november 29-én, csütörtök este bejelentette, hogy sikerült „biztonságossá tenni" a repülőtérre vezető utat.

Egy biztonsági illetékes szerint a hadsereg meg akarja őrizni a főváros feletti ellenőrzést, és megkísérli újra ellenőrzése alá vonni az azt övező nyolc kilométer sugarú területet, ahová a lázadók bevették magukat.

A hatóságok a délelőtti órákban zárták le a Gútán át a damaszkuszi repülőtérre vezető utat.