Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Phenjan szerint Észak-Korea erősíteni fogja nukleáris erejét

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. október 5. 7:58

Észak-Korea nem mond le az atomfegyverekről, amelyek az elrettentés hathatós eszközéül szolgálnak az Egyesült Államok agresszív politikájával szemben – közölte október 4-én, pénteken az észak-koreai kormány mellett működő védelmi bizottság.

A Kim Dzsong Un vezette befolyásos testület szerint „Észak-Korea folytatja a kiválasztott utat, erősíti atompotenciálját, és egyidejűleg építi gazdaságát, hogy felvirágoztassa az országot". A KCNA hírügynökség által idézett közleményben a bizottság ostorozza Pak Gun Hje dél-koreai elnököt, amiért azt szorgalmazza, hogy Phenjan mondjon le az atomfegyverekről, és olyan változásokat akar Észak-Koreában, amelyek aláásnák társadalmi rendjét.

Phenjan a közleménnyel nyilvánvalóan arra reagált, amit Pak Gun Hje mondott a keddi nagyszabású katonai díszszemlén, amelyet a hadsereg fennállásának és az Egyesült Államokkal kötött szövetségnek a 60. évfordulója alkalmából tartottak Szöulban.

A dél-koreai elnök arra szólította fel Phenjant, mondjon le az atomfegyverekről, és kijelentette, hogy az országnak fenn kell tartania erős szövetségét az Egyesült Államokkal, valamint olyan rakétavédelmi rendszert és megelőző csapásmérési képességet kell kifejlesztenie, amely tudatosítja a phenjani vezetőségben, hogy „mit sem érnek azok az atomfegyverek és rakéták, amelyeknek megszállottjává vált".