Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pokolgép robbant az Egyesült Államok kabuli nagykövetségének közelében

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. december 26. 17:28

Robbanások sorozata rázkódtatta meg az Egyesült Államok kabuli nagykövetségének környékét december 25-én, szerda reggel.

A nagykövetség tájékoztatása szerint két rakéta csapódott be a külképviselet területén. A robbanások következtében senki nem sérült meg, de az eset rávilágít az afgán fővárosra is jellemző biztonsági problémákra.

A támadás elkövetését a tálib lázadók vállalták magukra.

Zabihullah Mudzsáhíd, a tálibok egyik szóvivője azt állította, hogy négy rakétát lőttek ki a nagykövetségre, s ezzel „nagy veszteségeket" okoztak.

Korábban a Media-1 nevű afgán televízió arról számolt be, hogy egy távirányított pokolgép robbant fel, majd rakéták csapódtak be az amerikai nagykövetség közelében szerda reggel. A robbanószerkezet akkor lépett működésbe, amikor egy rendőrjárőr haladt el mellette. Egyes források szerint három rendőr meghalt, más források szerint csak megsebesültek a robbanás következtében.

Valamivel több mint egy hónapja, november 16-án egy tálib öngyilkos merénylő hajtott végre merényletet az afgán főváros nyugati részében. A robbanás következtében 13 ember vesztette életét, további harminc pedig megsebesült.