Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pokolgép robbant egy afgán busz alatt

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. április 8. 16:14

Egy autóbusz legalább kilenc utasa meghalt és 22 megsebesült, miután a jármű egy házi készítésű robbanószerkezetre futott április 8-án, hétfőn az afganisztáni Vardak tartományban – közölték egybehangzó források.

A sebesültek közül 15-en súlyos vagy életveszélyes állapotban vannak – mondta Attaulla Hogjani tartományi szóvivő, aki a lázadó tálibokat tette felelőssé a merényletért. „Ki más tesz házilagos pokolgépeket a közutakra?" – kérdezte felháborodottan.

Gulám Fárúk Vardak tartományi közegészségügyi igazgató tájékoztatása szerint a halottak között van egy nő, a sebesültek között pedig három gyermek.

A Kabultól délnyugatra elterülő Vardak tartomány nem biztonságos, ugyanakkor stratégiai fontosságú terület, azon az úton fekszik, amely a fővárost összeköti a déli Kandahárral. A hasonló nevű tartományban erősen megvetették lábukat a tálibok, és gyakran követnek el gyilkos akciókat.

Egy héten belül ez a negyedik jelentősebb incidens Afganisztánban, ahol a tél elmúltával újra kezdetét vette a „harci szezon".