Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pokolgépes merényletek Irakban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. november 9. 12:13

Gépkocsiba rejtett pokolgépek robbantak Irakban november 8-án csütörtökön, négy ember meghalt, tizenhat megsérült – közölték hivatalos források.

Az első merénylet kora reggel történt a Bagdadtól 30 kilométerre délre fekvő, többségében síiták lakta Mahmúdíja város lakóövezetében. A detonációban két ember életét vesztette, négy pedig megsebesült – áll az iraki rendőrség jelentésében.

Másodpercekkel később újabb robbanás rázta meg a települést, ezúttal egy hivatal előtt parkoló gépjármű robbant fel egy embert megölve és hármat megsebesítve.

Hasonló pokolgépes merénylet okozta egy ember halálát a közép-iraki Hilla város kereskedelmi negyedében. Az áldozatot még nem sikerült azonosítani, a támadásban kilencen megsérültek.

Irakban ugyan jelentősen csökkent az erőszakos cselekmények száma a legvéresebb időszaknak számító 2006-2007-es évekhez képest, ám ezek még mindig hozzátartoznak a hétköznapokhoz. Az országban hónapok óta súlyos politikai válság van, amelyet vallási alapú feszültségek súlyosbítanak.