Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sokan meghaltak az iraki merényletekben

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. március 31. 15:51

Legkevesebb 16 ember esett merényletek áldozatául Irakban március 30-án, vasárnap: lövöldözés tört ki egy biztonsági ellenőrzőpontnál, egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy hídon, és pokolgépes támadás ért egy bagdadi piacot.

A rendőrség beszámolója szerint a legtöbb halálos áldozattal járó incidens vasárnap kora reggel egy Moszul közelében fekvő katonai ellenőrzőpontnál történt. A támadók sorozatlövéseket adtak le az ott állomásozó katonákra, akik közül heten életüket vesztették.

Órákkal később egy öngyilkos merénylő a levegőbe repítette robbanóanyagokkal megrakott autóját Ramádi közelében egy hídon. A támadásban öten meghaltak és heten megsebesültek, a híd egy része leomlott.

A biztonsági erők közölték, hogy a főváros, Bagdad déli külvárosában ugyancsak robbantásos merényletet követtek el egy szabadtéri piacon. A pokolgépes támadás négy ember életét oltotta ki, további kilencen megsebesültek.

Irakban tavaly óta ismét eluralkodott az erőszak, csak idén már közel 1800-an vesztették életüket az országon végigsöprő erőszakhullámban. A helyzetet még inkább súlyosbítja a szomszédos Szíriában dúló polgárháború, s a határon átjárkáló dzsihádista alakulatok terrorja mindkét oldalon.